Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το 2012-2013 Κανείς δάσκαλος και νηπιαγωγός δεν αποσπάστηκε σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Δράμα, του αιρετού Βασίλη Παληγιάννη.


Ολοκληρώθηκε χθες ο πρώτος κύκλος αποσπάσεων εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
·        Οι αποσπάσεις έγιναν με πλήρη μοριοδότηση και με βάση τα λειτουργικά κενά που έδωσαν οι Περιφερειακοί Διευθυντές στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας.
·        Το ποσοστό των αιτήσεων που ικανοποιήθηκε ανέρχεται στο 72,8% έναντι 62,91% που ήταν το περσινό. Από τις 6.391 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 4.658.
·        Οι αποσπάσεις των ειδικοτήτων προηγήθηκαν αυτών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται για απόσπαση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
·        Οι αποσπάσεις πραγματοποιήθηκαν σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι.
·        Το Συμβούλιο έκανε δεκτές όλες τις αιτήσεις ανάκλησης των αιτήσεων απόσπασης.
·        Τις εκπρόθεσμες αιτήσεις θα τις εξετάσει το ΚΥΣΠΕ στις 28/08/2012.
·        Και φέτος συνάδελφοί μας με τρία παιδιά, με δυο παιδιά, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, με πολλά χρόνια υπηρεσίας θα βρεθούν μακριά από τις οικογένειές τους, με πολλαπλές επιπτώσεις στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή. Ιδιαίτερη αναφορά οφείλω να κάνω στα....
ΠΥΣΠΕ Τρικάλων, Καρδίτσας και Δράμας όπου δεν αποσπάστηκε κανείς δάσκαλος και νηπιαγωγός. Η μη απόσπαση εκπαιδευτικών σ’ αυτά τα ΠΥΣΠΕ οφείλεται στο γεγονός ότι οι Περιφερειακοί Διευθυντές έδωσαν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου πλεόνασμα εκπαιδευτικών. Η αλήθεια είναι πως εξετάζοντας την περίπτωση των Τρικάλων, όπου η Περιφερειακή Διευθύντρια δεν έλαβε καθόλου υπόψη της τα κενά που δόθηκαν από τη Διεύθυνση Τρικάλων, εύλογα δημιουργείται η αμφισβήτηση των κενών με βάση τα οποία πραγματοποιήθηκαν οι αποσπάσεις της πρώτης φάσης. Προσωπικά, έχοντας υπόψη την μεγάλη απόκλιση των κενών μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Διευθύνσεις Τρικάλων και Καρδίτσας (π.χ.: 62 κενά ΠΕ 70 έδωσε η Διεύθυνση Τρικάλων και 26 πλεόνασμα η Περιφερειακή Διεύθυνση) υπέγραψα τις αποσπάσεις με επιφύλαξη αμφισβητώντας τον αριθμό των λειτουργικών κενών με βάση τα οποία πραγματοποιήθηκαν οι αποσπάσεις.
·        Με την ελπίδα πως στη Β΄ φάση των αποσπάσεων, στις 28/08/2012, η Περιφερειακή Διευθύντρια θα δώσει τα πραγματικά κενά εκπαιδευτικών, πιστεύω πως και σε αυτά τα ΠΥΣΠΕ θα ικανοποιηθεί ένας μεγάλος αριθμός αιτήσεων που θα δώσει τη δυνατότητα στους συναδέλφους μας να βρεθούν κοντά στις οικογένειές τους αλλά και θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αυτών των περιοχών.
·        Ταυτόχρονα, όλοι οι Περιφερειακοί Διευθυντές θα πρέπει σε συνεργασία με τα ΠΥΣΠΕ να δώσουν στην Κεντρική υπηρεσία όλα τα πραγματικά λειτουργικά κενά, ώστε στη Β΄ φάση να ικανοποιηθούν περισσότερες αποσπάσεις για να μη ζήσουμε και φέτος τις περσινές τραγελαφικές καταστάσεις όπου προσλαμβάνονταν αναπληρωτές σε περιοχές που δεν είχαν ικανοποιηθεί αιτήσεις απόσπασης συναδέλφων με πολλά χρόνια υπηρεσίας και πολλαπλά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου