Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Νέο τοπίο στις μεταθέσεις δασκάλων-καθηγητών.

 Τροποποιήσεις στον νόμο για τις μεταθέσεις προωθεί το υπουργείο Παιδείας, οι οποίες εντάχθηκαν στο σχέδιο νόμου με θέμα «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Διά βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις».

Οι αλλαγές θα συμπεριληφθούν στη σχετική εγκύκλιο, που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στον Δεκέμβριο, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να ψηφιστεί ο παραπάνω νόμος.
Οι τροποποιήσεις για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών αφορούν τόσο όλους τους υπηρετούντες δασκάλους και καθηγητές όσο και τους νεοδιόριστους.
Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί τοποθετούνται οριστικά (παίρνουν δηλαδή οργανική θέση) όχι στο τέλος της πρώτης διετίας, όπως ίσχυε, αλλά στο τέλος του πρώτου χρόνου, ενώ καταργείται για όλους η υποχρεωτική διετία και για την υποβολή αίτησης για μετάθεση απαιτείται πλέον η υπηρεσία ενός έτους στην κατεχόμενη οργανική θέση.
Επίσης, σήμερα στο....
«Έθνος-Παιδεία» οι υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα βρουν χρήσιμες πληροφορίες για τμήματα των ΤΕΙ με καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας αλλά και με προσιτές βάσεις εισαγωγής.
Πρόκειται για τμήματα που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες, τον σχεδιασμό αντικειμένων, τη μηχανολογία, την τεχνολογία τροφίμων και ποτών, τη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, τη φωτογραφία, τη ναυπηγική κ.ά., για τα οποία τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα το ενδιαφέρον των νέων.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου