Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Νέα κλοπή πετρελαίου από δημοτικό σχολείο στον Βόλο.

Έναν τόνο πετρέλαιο έκλεψαν άγνωστοι από το λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου στον Βόλο. Οι κλοπές πετρελαίου από σχολεία εξελίσσονται σε μάστιγα τον φετινό χειμώνα, καθώς είναι απανωτά τα περιστατικά που καταγγέλλονται στις αστυνομικές αρχές.
Οι κλοπές πετρελαίου από σχολεία εξελίσσονται σε μάστιγα τον φετινό χειμώνα.
Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την αργία των γιορτών που τα σχολεία είναι κλειστά και ενδεχομένως είχαν πληροφόρηση ότι λίγες μέρες νωρίτερα το συγκεκριμένο είχε εφοδιαστεί με πετρέλαιο. Έτσι μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων πήγαν στο 31ο δημοτικό σχολείο, που βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και άδειασαν όλο το λεβητοστάσιο.
Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, δημοτική σύμβουλος Βόλου, Σ. Μπαρτζώκα, εξέφρασε την οργή της για την κλοπή πετρελαίου σε μια περίοδο όπου....
τα σχολεία προμηθεύονται με μεγάλη δυσκολία καύσιμα για τη θέρμανση των μαθητών.
Οι διευθυντές επαναφέρουν το θέμα της φύλαξης των σχολικών μονάδων, καθώς ειδικά τις μέρες των γιορτών και τα Σαββατοκύριακα, γίνονται στόχος διαρρηκτών που αφαιρούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά ακόμη και τρόφιμα από τα κυλικεία.
«Επιδημία»
Οι κλοπές πετρελαίου από σχολεία έχουν μπει πλέον στο ημερήσιο αστυνομικό δελτίο. Πριν από λίγο καιρό άγνωστοι αφαίρεσαν 2 τόνους πετρελαίου από το 2ο δημοτικό σχολείο στον Αγιο Ονούφριο Λέσβου και 700 λίτρα από το δημοτικό σχολείο στα Μιστεγνά του νησιού.
Αλλα 200 λίτρα είχαν κλέψει νωρίτερα ένας 17χρονος και δύο 21χρονοι από δημοτικό σχολείο του Διδυμοτείχου στον Εβρο, ενώ «θύμα» διαρρηκτών που αφαίρεσαν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου έπεσε δύο φορές μέσα στη χρονιά το λύκειο Ασημίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου