Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Οι υδρογονάνθρακες του συμβούλου και η μπατζίνα των αγροτών – σΑτΥρΟπΡόΚοΣ.

Ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη, ο οποίος διαθέτει πλωτές εξέδρες και γεωτρύπανα εξόρυξης υδρογονανθράκων, μέχρι το 2013, θα μεταφέρει την έδρα του στο Μαρούσι.
- Μέχρι τώρα, η έδρα βρισκόταν στο Stavanger της Νορβηγίας. Η οσμή των υδρογονανθράκων είναι πολύ διαπεραστική αλλά η παραπάνω κίνηση μάλλον σημαίνει ότι η «μοιρασιά» έχει ήδη γίνει.
- Να πάρει η ευχή! Πώς λέγεται στα Γαλλικά το «Έχετε ωραίους υδρογονάνθρακες εσείς οι Έλληνες»; Πάντως, στους φίλους δωρίζουμε, δεν πουλάμε.
- Φίλοι-φίλοι οι Γάλλοι αλλά, τους καλούς φίλους τους κάνουν οι καλοί λογαριασμοί. Δεν τον είδατε πάρα πολύ φιλικό απέναντί μας το.....
Γάλλο πρωθυπουργό;
- Που πας μάστορα;
- Πάω στο Ιπποκράτους πουλήσω καρέκλες. Πλαστικές, ξύλινες απ’όλα. Ντεν έμεινι τίποτις. Τα τσάκισαν όλα. Το Βαγγέλη αγρίεψε κι αγρίεψαν κι οι άλλοι με το Βαγγέλη.
- Οι Βουλευτές του μπακιρένιου μεσημεριού φαίνεται να έχουν αλλεργία στις λέξεις «ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ» και «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ». Όποτε την ακούνε, βγάζουν σπυράκια. Λες και ακούνε τη λέξη «ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ».
- Καμία αλλεργική αντίδραση δεν εμφάνισαν στο ξεπούλημα των νησιών, των μαρίνων και στις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών. Όλα τα υπερψήφισαν στη Βουλή.
- Ενοχλούνται  από τους Πακιστανούς εργάτες αλλά κάθονται κότες μπροστά στα αφεντικά που τους προσλαμβάνουν.
- Δεν αντέχουν τους αλλόφυλους στη χώρα τους, αλλά συμφώνησαν  στο ενδεχόμενο να αγοράσει ο Εμίρης του Κατάρ τη μισή Ελλάδα με τα πετροδόλλαρά του. Κάτι σε γιαλαντζί μου μοιάζει. Έλα να πέφτουν οι μάσκες!
- Οι τρεις ώρες αύξηση ωραρίου θα πέσουν βαριές. Οι δύο χωνεύονται πιο εύκολα. Για τη μία ώρα, κανείς εκπαιδευτικός δεν θα πει τίποτα. Θα πάει η γαργάρα σύννεφο.
- Έσκασε η βόμβα με τους εφοριακούς της Πάτρας. Έτσι είναι. Όταν οι βόμβες δεν απασφαλίζονται στην ώρα τους λόγω εσωτερικών παρεμβάσεων, σκάνε εκεί που δεν το περιμένεις.
- Κάτι γίνεται εκεί στο υπουργείο οικονομικών. Κάποιος είναι αντιπαθής ακόμη και στον «γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε», αν κρίνω από τις δηλώσεις της «εθνικής θυγατέρας». Ποιος Γιάννη μου; Ποιος;
- Κύριε Στουρνάρα! Αν το δημόσιο χρωστάει σε κάποιον πολίτη, μπορεί ο πολίτης, με βάση τον σχετικό νόμο περί κατασχέσεων λόγω οφειλών, να έρθει να σας κατα-σ-χέσει την καρέκλα; Μήπως χωρίς το σ;
- Κύριε Στουρνάρα γιατί την αλληλεγγύη των εργαζομένων υπέρ των ανέργων τη μετατρέπεις σε αλληλεγγύη δική σου και της κυβέρνησης υπέρ των δανειστών;
- Κύριε Σαμαρά, δικαίωμά σου να έχεις σύμβουλο τον Φανιδιώτη Κραήλο (ή κάπως έτσι) αφού ταιριάζουν τα χνώτα σας (αλλιώς δεν θα τον είχες). Όλοι εμείς τον πληρώνουμε αυτόν; Μάζεψέ τον πριν ξεφύγει!
- Η κυβέρνηση δεν θέλει τη σύγκρουση με τους αγρότες γιατί ξέρει ότι θα χάσει. Δεν μπορεί να τους επιτάξει οπότε θα χρειαστεί μάχη σώμα με σώμα ή αύρα με τρακτέρ.
- Οι αγρότες δείχνουν να μη θέλουν κι αυτοί τη σύγκρουση χωρίς να μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς φοβούνται. Εύχομαι να μην φοβούνται αυτό που φοβάμαι ακόμη και να σκεφτώ.
- Θα έχει πολύ πλάκα, αν πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του  Στουρνάρα με τους αγρότες. Ο υπουργός θα τους τρατάρει τσάι με κρόκο Κοζάνης και οι αγρότες θα του δώσουν μπατζίνα με μυζήθρα. Έμορφα!
- Ο φίλος μας ο Ολάντ είπε πως δεν ήρθε για να μας πουλήσει όπλα. Τελικά, κάτι φρεγάτες που παραγγείλαμε και μερικά άλλα όπλα, είναι για να γίνουμε πιο ισχυροί λόγω της ΑΟΖ που ΘΑ ανακηρύξουμε; (Χο, χο).
- Πολύ μεγάλη η πορεία στις 20/2. Το ΠΑΜΕ ακολούθησε το γνωστό δρομολόγιο Ομόνοια-Σύνταγμα-Ακρόπολη, όπως το Μετρό και οι υπόλοιποι χωρίς παλμό και ζωντάνια. Σαν αγγαρεία έμοιαζε.
- Αφού δεν χρειάστηκε η αστυνομία να χρησιμοποιήσει ούτε καν τα γνωστά «εργαλεία». Ούτε χημικά, ούτε, δακρυγόνα, ούτε κουκουλοφόροι. Δεν είχαν και τα κανάλια τι να δείξουν!
Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου