Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Προκαλεί θλίψη!



Η «εικόνα» που εκπέμπει διαρκώς το Σώμα των αντιπροσώπων του Έθνους, ειδικά στην παρούσα, απίστευτα δύσκολη συγκυρία για την πλειοψηφία των κατοίκων τούτης της χώρας, προκαλεί θλίψη: αποκομμένο δείχνει το Σώμα αυτό, παρά τις περί του αντιθέτου μονότονες δηλώσεις των μελών του, από όσα συμβαίνουν εκτός των τειχών του Ναού της Δημοκρατίας. Και αυτό πιστοποιούν όχι μόνον η διαρκής απουσία των περισσοτέρων από τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και αρκετών Επιτροπών. Αλλά και, πολύ περισσότερο, από τα θέματα που κάθε φορά επιλέγουν για να αναπτύξουν τον όποιο προβληματισμό τους ή για να ξετυλίξουν τις συχνές αντιπαραθέσεις τους. Ενα περιστατικό, χθες, ανέδειξε το πρόβλημα: Οι ανοιχτοί τηλεοπτικοί δέκτες στο.....
εσωτερικό του Κοινοβουλίου μετέδιδαν πλάνα από τη δραματικού χαρακτήρα προσπάθεια πλήθους κόσμου να εξασφαλίσει μια πλαστική σακούλα με λίγες ντομάτες ή λαχανικά, από εκείνα που κάποιοι παραγωγοί αποφάσισαν να διαθέσουν στην πλατεία Βάθης, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δωρεάν, σαν μια μορφή διαμαρτυρίας για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Ομως δεν έβλεπε τις σκηνές κάποιος από εκείνους που λαμβάνουν καθοριστικές αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Οι καναπέδες και οι πολυθρόνες στο καφενείο και το Εντευκτήριο, που νύχτες με ποδοσφαιρικούς αγώνες συνήθως «ασφυκτιούν» από κόσμο, αυτή τη φορά ήταν άδειες. Οι βουλευτές απουσίαζαν και από εκεί. Οι ελάχιστοι στην αίθουσα της Ολομέλειας που συζητούσαν ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν βρήκαν λέξη να πουν για το γεγονός της πλατείας Βάθης, που ήρθε να επιφέρει ένα ακόμα πλήγμα στο πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας. Περισσότερο ενδιαφέρον έδειχναν στο να συγκρουστούν για «προσφιλή» τους θέματα τις τελευταίες ημέρες: κατά πόσον, δηλαδή, είναι αυταρχική η κυβέρνηση ή αν είναι φίλα προσκείμενη προς υπευθύνους εξτρεμιστικών πράξεων η αντιπολίτευση. Με μια αρνητικά φορτισμένη «ικανότητα», ανακαλύπτουν μονίμως όλα εκείνα που τους χωρίζουν προκειμένου να συγκρουστούν, επιδεικνύοντας αδικαιολόγητη –ειδικά για την παρούσα συγκυρία– αδιαφορία για όλα εκείνα που πιθανώς (και προφανώς θα πρέπει να) τους ενώνουν!
Ενδεικτικά μπορεί κάποιος να θυμηθεί την περίπτωση με τα σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας –ή, ακόμα, και μη λειτουργίας– ειδικών σχολείων, εξαιτίας της έλλειψης επαρκών κονδυλίων ή και κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού. Ουδεμία οργανωμένη συζήτηση έγινε επ’ αυτού, ώστε να βρεθούν λύσεις. Στον αντίποδα; Παρατηρεί κάποιος εσωτερικές διαμαρτυρίες, άλλοτε για τα αρνητικά σχόλια περί των ενδυματολογικών προτιμήσεων των γυναικών βουλευτών και άλλες φορές για το γεγονός ότι δεν αμείβονται περισσότερες της μιας συνεδρίασης τον μήνα... όσοι είναι μέλη υποεπιτροπών του Κοινοβουλίου. Η στρέβλωση είναι εμφανής. Και ουδείς φαίνεται να ενδιαφέρεται για τη διόρθωσή της ώστε να λειτουργήσει ορθώς ο κεντρικός πυλώνας της δημοκρατίας.
 Tου Γιωργου Σ. Μπουρδαρα http://news.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου