Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Προς πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στο Δημόσιο - Ποιους αφορά - Τι περιλαμβάνει..

Σχέδιο οικειοθελών αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων με τη θέσπιση κινήτρων, όπως η εξαγορά πλασματικών χρόνων ασφάλισης επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό την πίεση της μνημονιακής δέσμευσης για 4.000 αποχωρήσεις έως το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με "Τα Νέα" η ρύθμιση θα αφορά δημοσίους υπαλλήλους που θα υπαχθούν στο καθεστώς διαθεσιμότητας και βρίσκονται τρία χρόνια πριν από την θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Όσοι ενταχθούν στο σχέδιο εθελούσιας εξόδου θα....
μπορούν να λάβουν το σύνολο της προβλεπόμενης αποζημίωσης ή την εξαγορά πλασματικών συντάξιμων ετών.
Το σχέδιο θα παρουσιαστεί από τον Αντώνη Μανιτάκη στους επικεφαλής της τρόικας κατά τη συνάντηση που έχουν σήμερα, Δευτέρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τρόικα έχει ήδη ανάψει το πράσινο φως για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου.
Μεταξύ των κινήτρων που θα δοθούν, θα είναι η οικειοθελής αποχώρηση με την είσπραξη του συνόλου της προβλεπόμενης αποζημίωσης ή την εξαγορά πλασματικών συντάξιμων ετών - αναμένεται να οριστούν σε τρία - αντί της πλήρους αποζημίωσης.
Όσοι κάνουν χρήση του δικαιώματος εξαγοράς ετών, θα πάρουν βέβαια μειωμένη σύνταξη.
Υπό επεξεργασία είναι ωστόσο εάν το ποσό της σύνταξης θα υπολογίζεται βάσει των αποδοχών που λάμβαναν οι υπάλληλοι πριν από τη διαθεσιμότητα ή βάσει του 75% του μισθού τους, όπως προβλέπεται για το καθεστώς της διαθεσιμότητας.
Πάντως, καθοριστικά για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα είναι τα στοιχεία που θα δώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την πορεία υπαγωγής σε διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων έως το τέλος του 2013.
Κλειδώνουν οι πρώτες 2.000 απολύσεις
Την ίδια ώρα κλειδώνει μέσα στην εβδομάδα η λίστα με τις πρώτες 2.000 απολύσεις. Σύμφωνα με το Έθνος η κυβέρνηση έχει παραλάβει απόρρητη έκθεση από επιτροπή κυβερνητικών στελεσών, όπου προτείνεται η αναδιοργάνωση των αμυντικών βιομηχανιών και της ΕΡΤ, από όπου θα προέλθουν περίπου 1500 απολύσεις. Τις προτάσεις επεξεργάζεται το γραφείο του πρωθυπουργού και αναμένεται να τεθούν υπόψη των πολιτικών αρχηγών, που αναμένεται να συνανθηθούν προς το τέλος της εβδομάδας για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι 2.000 απολύσεις, που θα ολοκληρωθούν μέχρι το Σεπτέμβριο, θα προέλθουν από:
*900 υπαλλήλους της αμυντικής βιομηχανίας (κατάργηση ΕΑΣ και αναδιοργάνωση ΕΑΒ και ΕΛΒΟ)
*550 - 600 από την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ
*300 υπάλληλοι από καταργήσεις και συγχωνεύσεις μικρότερων οργανισμών
*200 επίορκοι, "κοπανατζήδες" και ακατάλληλοι προς εργασία

http://www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου