Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Αρβανιτόπουλος: "Οι υπεράριθμοι του υπουργείου Παιδείας είναι 2.000".

Καμία απόλυση στο υπουργείο Παιδείας είναι το μήνυμα του Κ. Αρβανιτόπουλου. Κάνει λόγο για μετακινήσεις υπαλλήλων και σημειώνει ότι έχει επιστημονικά προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός τους.
Στους 2000, προσδιόρισε τον αριθμό των εκπαιδευτικών που είναι υπεράριθμοι και....
πρέπει να αποχωρήσουν, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM, τόνισε ότι είναι προγραμματική δέσμευση η μείωση του κράτος και του δημόσιου τομέα, ωστόσο σημείωσε ότι η μείωση αυτή πρέπει να γίνει μέσα από μια ουσιαστική αναδιάρθρωση.
"Αυτό το οποίο είχε συμβεί, είναι ότι το Νοέμβριο η Τρόικα επέβαλε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τους 12.500 περίπου δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν στην κινητικότητα, οι 7.500 να προέρχονται από το Υπουργείο Παιδείας. Γιατί; Γιατί είδαν το Υπουργείο Παιδείας ως τη μεγαλύτερη δεξαμενή δημοσίων υπαλλήλων. Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα. Ο ποσοτικός προσδιορισμός, εκ προοιμίου, πριν την αξιολόγηση είναι μεθοδολογικό σφάλμα", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας έκανε την αξιολόγησή του και έχει ήδη καταλήξει στο πόσοι πρέπει να φύγουν.
"Μέσα σε έξι μήνες ολοκληρώσαμε την αξιολόγηση των δομών και των διαδικασιών του Υπουργείου μας, που στο σύνολό του απασχολεί 196.000 υπαλλήλους. Με άλλα λόγια το 1/3 του συνόλου του ελληνικού δημοσίου. Και είπαμε ότι, με κριτήρια αξιολόγησης και με το Stuffing Plan, δηλαδή με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του προσωπικού ο αριθμός δηλαδή των υπεράριθμων-είναι γύρω στους 2.000", δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η τρόικα δέχθηκε το αποτέλεσμα.
"Αξιολογήθηκαν δομές, αξιολογήθηκαν διαδικασίες , είδαμε που υπάρχουν τα κενά, και είπαμε ότι αυτοί που περισσεύουν είναι περίπου 2.000 οι οποίοι μπορούν να βγουν στην κινητικότητα και να απορροφηθούν είτε σε διοικητικές υπηρεσίες του ίδιου του Υπουργείου, είτε σε άλλα Υπουργεία . Παράλληλα είδαμε τις ειδικότητες που έχουμε υπεράριθμους. Και μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία αξιολόγησης καταλήξαμε σε αυτόν τον αριθμό. Δεν είναι δηλαδή ένα ποσοστιαίο μέγεθος το οποίο βγαίνει ποσοτικά και άκριτα".
Ο υπουργός Παιδείας υποστήριξη, ότι σε κάθε περίπτωση δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στο υπουργείο Παιδείας.
"Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι θα πρέπει να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις. Δεν μιλάμε για απολύσεις. Δεν θα υπάρξει καμία απόλυση, στο Υπουργείο Παιδείας. Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι θα απορροφηθούν είτε σε διοικητικές υπηρεσίες του ιδίου Υπουργείου, είτε -εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό- σε άλλα Υπουργεία", υποστήριξε.
news247 Ιούλιος 05 2013 17:48

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου