Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Μετακίνηση 5.000 καθηγητών από τη Β΄βάθμια στην Α΄βάθμια.

Τη μετακίνηση 5.000 εκπαιδευτικών από τη Β΄βάθμια στην Α΄βάθμια, στο πλαίσιο άμεσης εφαρμογής της κινητικότητας των 12.500 υπαλλήλων, έθεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.Μητσοτάκης και η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου στο πλαίσιο των προτάσεων που....
κατατέθηκαν για την κινητικότητα.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στόχο να πείσει τους δανειστές για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης σχετικά με την εφαρμογή της κινητικότητας προκειμένου να λάβει παράταση για την αρχική εφαρμογή της, παρουσίασε το πρόγραμμα κινητικότητας 5.000 εκπαιδευτικών που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα κινητικότητας στην Παιδεία αφορά συνολικά 8.500 εκπαιδευτικούς που αναμένεται να κριθούν πλεονάζοντες, εκ των οποίων οι 5.000 θα μετακινηθούν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις ειδικότητες εκμάθηση ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών μαθημάτων πληροφορικής ακόμα και γυμναστές, θα αναλάβουν μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης (θεατρικό παιχνίδι, εκμάθηση αγγλικών, γαλλικών και γερμανικών κ.α.) για παιδιά που φοιτούν στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού (μέχρι και την τρίτη Δημοτικού) προκειμένου να τελειώνουν το πρόγραμμά τους στις 2.00μ.μ. και όχι στις 12.30 όπως ισχύει στο σχολικό πρόγραμμα.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου