Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Επίδομα Ανεργίας ΟΑΕΔ – Προϋποθέσεις, διάρκεια επιδότησης, δικαιολογητικά.

Τα δικαιολογητικά για το επίδομα ανεργίας των αναπληρωτών από τον ΟΑΕΔ είναι τα παρακάτω:
1. Έγγραφο Καταγγελίας Σύμβασης Εργασίας ή βεβαίωση Λήξης Σύμβασης Ορισμένου χρόνου.
2. Το έντυπο «Βεβαίωση Εργοδότη» το οποίο συμπληρώνει ο εργοδότης σύμφωνα με τις εγγραφές της ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση που υποβάλλεται στο ΙΚΑ) του τελευταίου τριμήνου πριν από την καταγγελία της σύμβασης εργασίας. Το έντυπο αυτό θα.....
φέρει πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή του εργοδότη, χωρίς κάποια επιπλέον σφραγίδα επικύρωσης από το αρμόδιο κατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
3. Οικογενειακό βιβλιάριο Ασθενείας, εφόσον υπάρχουν συντηρούμενα μέλη.
4. Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας ή εφόσον δεν υπάρχει, επικυρωμένο αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης εισοδήματος.
5. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητα του ασφαλισμένου.
6. Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας του ασφαλισμένου (π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ).
7. Λογαριασμό Εθνικής Τραπέζης (ΙΒΑΝ) στον οποίο είναι πρώτος δικαιούχος.
8. Εκκαθαριστικό της Εφορίας 2012
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΔΩ!
***
Βρήκαμε και το παρακάτω στο fb, και θεωρώντας το πολύ χρήσιμο, το αναδημοσιεύουμε:
Καλησπέρα, αγαπητοί συνάδελφοι.
Αναφέρομαι στους αναπληρωτές συναδέλφους και δώστε προσοχή, αν δεν έχετε ήδη ταλαιπωρηθεί κι εσείς….
Έχω να σας γνωστοποιήσω τα εξής και καλό είναι να ενημερώσετε κι άλλους γι” αυτό.
Είναι συνήθης τακτική των δημοσίων υπηρεσιών να «σε τρέχουν», χωρίς να χρειάζεται, με σκοπό να έχουν αυτοί δουλειά. Χθες, 26/6, στο υποκαταστημα ΟΑΕΔ Χ, μας ζήτησαν να τους πάμε εκτυπωμένα τα ένσημα του 6ου μήνα εργασίας μας για το 2013, δηλαδή του Ιούνη.
Εγώ γνωρίζω ότι όλα πλέον γίνονται ηλεκτρονικά και πως όλοι αυτοί εκεί μέσα μπορούν να τα δουν. Αυτό που αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ ότι πρέπει να προσκομίσουμε τα ένσημα του τελευταίου τριμήνου ΠΡΙΝ την καταγγελία σύμβασής μας είναι παλιό και δεν έχουν κάνει καν τον κόπο να το ανανεώσουν.
Η ΑΠΔ που υποβάλλεται για τον καθένα μας, έτσι ώστε να φαίνονται τα ένσημά μας, υποβάλλεται πλέον κάθε μήνα κι όχι ανά τρίμηνο όπως ίσχυε μέχρι πέρσι. Αυτό και μόνο λοιπόν, που ζητούν ένσημα 3 μηνών πριν την λήξη σύμβασης είναι λάθος. Το μεγαλύτερο δε λάθος (που πιο πολύ πονηριά τους είναι) είναι ότι μας ζητάνε να τους πάμε ένσημα που, όπως είναι λογικό, δεν έχουν περαστεί καν για τον Ιούνη! Η ΑΠΔ που γίνεται για τον Ιούνη γίνεται μέσα στον Ιούλιο ή και Αύγουστο ακόμα!!!
Είναι λάθος να μας ζητάνε ένσημα, από τη στιγμή που τα βλέπουν όλα ηλεκτρονικά. Ίσως είμαι η μοναδική αναπληρώτρια αυτή τη στιγμή που θα επιδοτηθεί κανονικά και δεν έχει «εκκρεμότητα», τουλάχιστον από τον ΟΑΕΔ Χ! Πόσο μου τη δίνει αυτή η λέξη! «Εκκρεμότητα»!!!
Όπως σας προανέφερα, πήγα ξανά σήμερα στον ΟΑΕΔ Χ, με ήρεμο τρόπο να τους εξηγήσω ότι το να μας ζητάνε ένσημα Ιουνίου, αλλά και γενικά να μας ζητάνε ένσημα εκτυπωμένα είναι παράτυπο και παράνομο, καθώς η επίσημη εγκύκλιος που τους έχει σταλεί και που αυτήν ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ακολουθούν, πουθενά δεν αναφέρει οτι ο ασφαλισμένος άνεργος οφείλει να προσκομίζει βεβαίωση εργοδότη με ένσημα!
Μια ταλαιπωρια τριων ωρων,συναδελφοι.Ο ενας να με στελνει στον αλλον.Απο τον Αννα στον Καϊαφα.Απο τις υπαλληλους που εκδιδουν τις καρτες στη διευθυντρια.Απο τη διευθυντρια στον «προϊσταμενο» και απο τον προϊσταμενο στη διευθυντρια και ξανα και ξανα.
Να μην καταλαβαινουν τι τους λεω και τι τους εξηγω και να λενε τα δικα τους.Ειχαν την εντυπωση οτι εγω δεν γνωριζω καν πώς βγαινουν τα ενσημα μας και οι βεβαιωσεις και πως αυτοι χρειαζεται να μας ζητανε ολα αυτα τα εγγραφα,που τα περισσοτερα δεν τα χρειαζονται καν!
Να τους δειχνω τι αναφερει κοτζαμ υπουργικη αποφαση κι αυτοι να μου δειχνουν ενα εγγραφο της πλακας που τους εχει σταλει και που αφορα το τι χρειαζεται να κανουν οι ιδιοι(οι του ΟΑΕΔ) σε σχεση με το ΙΚΑ,κατι που αφορα μοναχα τη σχεση αυτων και του ΙΚΑ κι οχι εμας που εγγραφομαστε.
Να απαιτω να μου δωσει η διευθυντρια το ονομα της (ειναι υποχρεωμενος καθε δημοσιος υπαλληλος να το αναφερει,να το ξερετε αυτο) και να το αρνειται,προτου της κατεθετα ΓΡΑΠΤΩΣ το αιτημα μου σχετικα με τη συνεχιση της διαδικασιας για την επιδοτηση μου,η οποια ηταν σε παυση απο χθες,γιατι ειχα «εκκρεμοτητα».
Εφτιαξα δυο υπευθυνες δηλωσεις,η μια ανεφερε οτι απαιτω να συνεχιστει το αιτημα μου και να προχωρησουν στη διαδιακασια για να παρω το επιδομα μου, καθως δεν τιθεται λογος να μου ζητουν χαρτια που ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!Το δευτερο εγγραφο που παλι της εδωσα(της διευθυντριας)ηταν ερωτηση στην οποια ελεγα το εξης :»Γιατι δεν ακολουθειτε τις οδηγιες που σας δινει η σχετικη εγκυκλιος και δινετε αυθαιρετες δικες σας;»
Τα πρωτοκολλησα και τα δυο(ετσι ωστε να ειναι νομιμα κι επισημα και καταγεγραμμενα) και της τα κοτσαρα. Εντωμεταξυ,μου ειπε το ονομα της,γιατι απειλησα να την αναφερω στην κεντρικη διοικηση και μου ειπε οτι θα λαβω απαντηση και να περιμενω.
Κατα τη διαρκεια αυτη ολη,επικοινωνησα με την Κεντρικη Διοικηση (τα τηλεφωνα αναφερονται πανω στην εγκυκλιο,αριστερα,θα το δειτε μεσα) και ενημερωσα τον κ.Καραχαλιο που ειναι υπευθυνος για την περιπτωση.Στην αρχη ελεγε κοτσανες κι αυτος,αλλα ουτε κι αυτος ειχε ενημερωθει ποτε για την εγκυκλιο αυτη(για να καταλαβετε ποσο ασχετοι κι ανενημερωτοι ειναι πρωτα αυτοι κι επειτα ολοι εμεις που τους ακολουθουμε πιστα).
Σας πληροφορω οτι εκατσε,τη διαβασε και τους πηρε τηλεφωνο,τους ειπε οτι ενημερωθηκε για την περιπτωση μου! Ηρθε η ιδια η διευθυντρια,με βρηκε και με την ουρα στα σκελια μου ειπε οτι το αιτημα μου θα προχωρησει,κατοπιν εντολης της Κεντρικης Διοικησης τους (Καραχαλιο)!!!!!
Θριαμβος, ξεμπερδεψα μεσα σε 2 λεπτα και φυσικα χωρις εκκρεμοτητες και μπουρδες! Αφηστε δε που ολοι λεγανε το ονομα «Καραχαλιος» και τρεμανε,τρεις και μια τους πηγε.Και το δικο μου φυσικα(σκοτωθηκανε να με εξυπηρετησουνε).
Εγινε τετοια αναστατωση σημερα εκει μεσα,που θα τη φυσανε και δε θα κρυωνει.Αλλα δεν τους περασε!!!!!!Κι εγω θα παρω το επιδομα μου εγκαιρα κι οχι μετα απο 15 μερες που λενε οτι εχει καποιος προθεσμια για να παει το ρημαδι το χαρτι με τα ενσημα Ιουνη,που πρεπει να γυρισουμε αναποδα τα παντα για να το παρουμε,χωρις να ειναι,οχι μονο απαραιτητο,αλλα ουτε και εφικτο,καθως δεν εχει εκπνευσει ο μηνας και δεν κατατιθεται ακομα!
Μια συμβουλη απο μενα.
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ,ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΤΣΙΑ ΤΟΥΣ.Επειδη θελουν να μας ξεφορτωνονται,μας τρεχουν και φυσικα,κοιτανε να παρουμε λιγοτερα λεφτα.
Αν θελησετε να κανετε ο,τι εκανα στον ΟΑΕΔ Γλυφαδας(που τα ιδια ζητα σε ολους τους συναδελφους σαν εμενα),εχετε μεγαλη υπομονη,πεισμα και θεληση,μην κανετε πισω και μη φυγετε,προτου σας εξυπηρετησουν οπως οφειλουν.Μεχρι τερμα να φτασετε.Εγω απαιτησα να εκδωσουν διευκρινιστικη εγκυκλιο,που να λεει τα ακριβη δικαιολογητικα που θελουν και οχι τα προπερσινα που εχει η ρημαδα η ιστοσελιδα τους(δεν εχει καν ενημερωθει,αναφερει βεβαιωση εργοδοτη με ενσημα του τριμηνου ΠΡΙΝ την καταγγελια συμβασης,δεν ισχυει καν πια αυτο).Φυσικα,θα τους καταγγειλω αυριο και στο Υπουργειο Εσωτερικων,που δεν κανουν σωστα και νομιμα τη δουλεια τους.Οι ασχετοι.Και μονο η ταλαιπωρια μας αρκει για να τους καταγγειλω.
Για να καταλαβετε ποσο βρωμαει το συστημα μας απο παντου!
Δε θα σας κουρασω αλλο. Μια θερμη παρακληση.Ενημερωστε τους συναδελφους σας γι’αυτο και μην τρεχετε ολοι για βεβαιωσεις Ιουνη,προς Θεου!Ειναι παρανομο να σας το ζητανε,ο,τι χαρτι και να σας δειξουν.
Παρτε την εγκυκλιο, εκτυπωστε τη και εχετε τη κοντα σας να τους τη δειξετε. http://static.diavgeia.gov.gr/doc/ΒΟΧ44691Ω2-Τ3Ψ
Αυτα να μελετατε,πριν κανετε οτιδηποτε.
Ελπιζω να σας προλαβα, πριν ταλαιπωρηθειτε.
Εγω ηρεμησα.Δεν τους περασε.Καλα να παθουνε.Και θα επιδοτηθω κανονικα.
http://pekp.gr/?p=45822

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου