Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το δεύτερο κύμα κινητικότητας του Σεπτεμβρίου.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το δεύτερο κύμα κινητικότητας του Σεπτεμβρίου και για τους 8.920 εργαζόμενους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα , καθώς σε μια βδομάδα περίπου στις 23 Αυγούστου εκδίδονται τα προεδρικά διατάγματα με τα οποία καταργούνται οι 8.920 οργανικές θέσεις ενώ ως τις 15 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα ονόματα.
Το μεγαλύτερο βάρος καλούνται να σηκώσουν τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας.
Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν:.....

3.000 δημοτικοί αστυνομικοί
1.618 από το υπουργείο Υγείας
1.500 από το Παιδείας, κυρίως διοικητικοί των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αν και όπως όλα δείχνουν θα συμπεριληφθούν και καθηγητές μουσικής και εικαστικών.
Το Υπουργείο Εργασίας θα δώσει 600 άτομα, τα 250 από τον ΟΑΕΔ και τα 324 από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία μάλιστα πρόσφατα απορρόφησαν διαθέσιμους του περασμένου Νοεμβρίου.
Από το Υπουργείο Υποδομών θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 750.
Στα Υπουργεία δημόσιας τάξης και Πολιτισμού και Άμυνας 500.
Στο Υπουργείο Οικονομικών 400 οδηγοί και καθαρίστριες
130 από το Αγροτικής Ανάπτυξης
100 από τα Περιβάλλοντος, Τουρισμού και Ανάπτυξης,
50 από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ναυτιλίας
και 20 από τα υπουργεία Εξωτερικών και Μακεδονίας Θράκης
Όπου καταργείται ολόκληρος ο κλάδος, σε διαθεσιμότητα τίθεται το σύνολο των υπαλλήλων εκτός από αυτούς που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις, δηλαδή έχουν βαριά αναπηρία ή είναι προστάτες μονογεονεϊκής οικογένειας και έχουν εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ το χρόνο.
Στις ειδικότητες και τα τμήματα, όπου καταργείται μέρος μόνο των θέσεων, η επιλογή θα γίνει βάσει του συστήματος μοριοδότησης των τυπικών κυρίως προσόντων.
Καθοριστικό ρόλο παίζει ο τρόπος πρόσληψης στο δημόσιο: όσοι έχουν περάσει με γραπτό διαγωνισμό πριμοδοτούνται με 30 μόρια. Όσοι ήταν συμβασιούχοι που έγιναν αορίστου χρόνου με το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου ξεκινούν από πολύ χαμηλή αφετηρία, ακόμα κι αν έχουν διδακτορικό και ήταν διευθυντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου