Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του ζητήματος που προέκυψε μετά την απόφαση του ΣτΕ, προανήγγειλε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

«Η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να βοηθήσει, με νομοθετική πρωτοβουλία, που θα αναλάβει άμεσα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα παιδιά των πολύτεκνων, των τρίτεκνων και των μονογονεϊκών οικογενειών, που προσπαθούν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων», δήλωσε ο.....
Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, μιλώντας σήμερα στον Real FM και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαδόπουλο.
Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Υφυπουργός τόνισε: «Η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας ήταν άμεση. Μόλις λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, δήλωσε με ξεκάθαρο τρόπο ότι είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στην κατεύθυνση να βοηθήσουμε τις πολύτεκνες, τις τρίτεκνες, τις μονογονεϊκές οικογένειες , όλους, δηλαδή, τους συμπολίτες μας, που έχουν περισσότερες ανάγκες και μεγαλύτερη δυσκολία να αντεπεξέλθουν στις σκληρές σημερινές συνθήκες. Σε αυτό το πλαίσιο προανήγγειλε ότι άμεσα, με νομοθετικό τρόπο, θα ρυθμιστεί το ζήτημα».
Νωρίτερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρώτη Γραμμή» και τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, ερωτηθείς για το θέμα της ΔΕΗ, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τόνισε μεταξύ άλλων: «Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θέλουμε να προσφέρονται καλύτερες και πιο φθηνές υπηρεσίες στον πολίτη και σε αυτό είμαι βέβαιος ότι δεν διαφωνεί κανείς. Όπου λειτουργεί ο υγιής ανταγωνισμός, αυτό είναι προς το συμφέρον του πολίτη» είπε και κατέληξε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει απολύτως σαφές στην Τρόικα ότι οι Έλληνες έκαναν πολύ περισσότερες θυσίες από όσες άντεχαν. Για αυτό και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για άλλα μέτρα».
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου