Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Δ.Ο.Ε.: Καταγγελία ενεργειών της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Λέσβου για επιβολή της αξιολόγησης - χειραγώγησης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την απόπειρα εκφοβισμού των εκπαιδευτικών, ώστε να αναγκαστούν να συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας της αυτοαξιολόγησης εκ μέρους της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Λέσβου.
Με έγγραφό της στις 7 Μαρτίου, ξεπερνώντας σε ζήλο ακόμη και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που γνωρίζοντας ότι δεν έχει το νομικό υπόβαθρο δεν προχώρησε σε εντολές, η Διευθύντρια Εκπαίδευσης εμφανίζει στους εκπαιδευτικούς τη συμμετοχή τους στις  ομάδες εργασίας ως.....
υποχρεωτική και επί της ουσίας δίνει υπηρεσιακή εντολή πέραν των αρμοδιοτήτων της, επιχειρώντας να κατευθύνει και να χειραγωγήσει τους συλλόγους διδασκόντων.
Η Διευθύντρια Εκπαίδευσης επιλέγει να αγνοήσει τις αποφάσεις του Κλάδου, αμφισβητεί ευθέως το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης, καθορίζει αυθαίρετα με το «έτσι θέλω» το πότε μπορούν να αποχωρήσουν οι εκπαιδευτικοί από τη σχολική μονάδα, παραπλανά σκόπιμα τους εκπαιδευτικούς αφού γνωρίζει ότι το έργο των ομάδων εργασίας δεν μπορεί, εκ του όγκου του, να υλοποιηθεί εντός του εργασιακού ωραρίου και επιχειρεί να πραγματοποιήσει «επίδειξη πυγμής» ενάντια στη βούληση των εκπαιδευτικών να αρνηθούν τη συγκρότηση των ομάδων εργασίας.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς να αγνοήσουν τις αυθαιρεσίες και τις απειλές της Διευθύντριας Εκπαίδευσης και να παραμείνουν ενωμένοι σε διαρκή επαφή με τους Συλλόγους τους  και τη Δ.Ο.Ε. υλοποιώντας τις αποφάσεις του Κλάδου μη συγκροτώντας τις ομάδες εργασίας ενάντια στον εκφοβισμό που επιχειρούν εκείνοι που επέλεξαν να βρίσκονται απέναντί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου