Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ξεκίνησε η προκαταρκτική εξέταση για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Δ.Ο.Ε. για την καθυστέρηση υλοποίησης των μεταθέσεων.

Ξεκίνησε σήμερα 1/4/2014, με την κατάθεση ως μαρτύρων των μελών του Προεδρείου της Δ.Ο.Ε., η προκαταρκτική εξέταση για τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας «κατά παντός υπευθύνου» για την καθυστέρηση της υλοποίησης των μεταθέσεων.
Τα μέλη του Προεδρείου της Δ.Ο.Ε. αναφέρθηκαν στη μη υλοποίηση των διατάξεων του Π.Δ. 100/97 και στο γεγονός ότι η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας με θέμα τις μεταθέσεις εκδίδεται το αργότερο έως το Νοέμβριο κάθε έτους κάτι που δεν έγινε μέχρι σήμερα.
Επίσης, αναφέρθηκαν στο ότι ο.....
θεσμός των μεταθέσεων εξυπηρετεί βασικές ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος καθώς αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην ανανέωση όλων των εκπαιδευτικών κοινοτήτων μέσω της εναλλαγής των προσώπων των υπηρετούντων εκπαιδευτικών.
Παράλληλα, αποσκοπεί και στην εξυπηρέτηση των οικογενειακών αναγκών των εκπαιδευτικών, δεδομένου μάλιστα του εξαιρετικά χαμηλού μισθού που λαμβάνουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. που δεν επαρκεί να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Ένας εκπαιδευτικός που υπηρετεί μακριά από τον τόπο διαμονής του και πληροί τις, εκ του νόμου, προϋποθέσεις μετάθεσης, αδυνατεί να καλύψει το σύνολο των δαπανών διαβίωσής του μόνο με το μισθό του, με αποτέλεσμα η μετάθεσή του να καθίσταται επιτακτική ανάγκη.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα ενημερώσει τους συναδέλφους άμεσα για κάθε εξέλιξη που θα υπάρξει στη υπόθεση της μηνυτήριας αναφοράς για το θέμα των μεταθέσεων.
                                                            Από τη Δ.Ο.Ε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου