Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Λοβέρδος: «Δεν θα καταργηθεί η αξιολόγηση»

Ξεκάθαρος αναφορικά με το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών εμφανίστηκε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να καταργήσει το μέτρο.

«Δεν πρόκειται να καταργήσω την αξιολόγηση» δήλωσε στον Σκάι, σημειώνοντας: «Η αξιολόγηση είναι πολιτική νομοθετημένη, είναι τρέχουσα, διευρύνεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το Σεπτέμβριο. Αξιολογούνται τα στελέχη της εκπαίδευσης και μετά πάμε στους καθηγητές και τους δασκάλους».

«Είναι διαδικασία που θα προχωρήσει. Πολλοί εκπαιδευτικοί επιδιώκουν την..... αξιολόγησή τους και την εφαρμογή του νόμου» συνέχισε.

Ως προς τις διαθεσιμότητες, τόνισε ότι η απόφαση ήταν ενέργεια του Πρωθυπουργού και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και δεν μπορεί να την καθυστερήσει.

«Στις 5 με 10 Αυγούστου θα υπάρχει η αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των διοικητικών υπαλλήλων των οχτώ ΑΕΙ» ανέφερε, προσθέτοντας ωστόσο ότι τα πανεπιστήμια έχουν προβλήματα λόγω ανυπαρξίας διοικητικού προσωπικού.

Για τις κινητοποιήσεις στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ο κ. Λοβέρδος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα «κλείνουν μόνο επί πολέμου» και «δεν έχει κανείς δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο» 
από ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου