Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Παραιτήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
            Πραγματοποιήθηκε σήμερα (12/11/2014) συνάντηση αντιπροσωπείας της ΔΟΕ και των αιρετών του ΚΥΣΠΕ με τον Δ/ντή του γραφείου του υπουργού παιδείας κ. Τάσο  Χρηστάκη για το θέμα της μη υπογραφής, από τον υπουργό παιδείας, των παραιτήσεων που εξετάσθηκαν από το ΚΥΣΠΕ στις 12/9 και στις 30/10 του 2014. Υπενθυμίζω ότι από τις 137 αιτήσεις που υποβλήθηκαν ο υπουργός υπέγραψε μόνο τις18. Δεν υπέγραψε ούτε καν εκείνες (68) που η πλειοψηφία του ΚΥΣΠΕ ενέκρινε, ύστερα από δικές του "οδηγίες".          
            Ως αιρετός στο ΚΥΣΠΕ τόνισα πως θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός να υποκαθίσταται η λειτουργία των συμβουλίων από "άτυπες υγειονομικές επιτροπές αγνώστου συνθέσεως", οι οποίες να αποφαίνονται για τη σοβαρότητα των λόγων υγείας που.....
επικαλούνται οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν προσκομίσει βεβαιώσεις από δημόσια νοσοκομεία, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Ο υπουργός παιδείας θα  πρέπει άμεσα να σεβαστεί το νόμιμο δικαίωμα των συναδέλφων και να υπογράψει τις παραιτήσεις όλων όσων πληρούν τις προϋποθέσεις  του νόμου και να λύσει το πρόβλημα της κάλυψης των κενών με μόνιμους διορισμούς ΤΩΡΑ στα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν και με την πρόσληψη αναπληρωτών στα λειτουργικά κενά.
            Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ
             Δημήτρης Μπράτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου